Friday, March 18, 2011

sepagi MHI di UIA, gombak!

bismillahirrahmanirrahim..

pagi tadi MHI ke UIA.. siapa yang minat MHI mesti tengok kan.. saja je nak berkongsi jugak di sini, rindu UIA la. ehe :p




macam-macam aktiviti kan? UIA reaching mission 'towards research university'. saya dengar dari junior2 saya, almost all subjects kena buat research. even EAP (english for academic purpose) dah tukar ke EAW (english for academic writing). macam2 lagi la.(sabo ye adik-adik) :p

ok sambung balik cite sepagi MHI di UIA eyk, keluarlah pelbagai produk inovasi terbaru yang direka oleh pelajar UIA ni. biasalah kalau project, selalunya didominasi oleh engine dept, architecture dept and biotech. kalau dept lain banyak menghasilkan buku-buku ilmiah je la. antara produknya tikar yang boleh jadi tempat duduk yang selesa, katil dan meja belajar 2-in-1 (tapi bukan macam biasa kita tengok kat kedai tu.. ni lain sikit.. ni meja belaja atas katil. bila dah habis belajar, tekan 1 punat, katil pulak yang akat terangkat.. haha ayat tak saintifik langsung! korang dapat bayangkan tak? hehe), makanan tambahan misai kucing dan... (alamak tak ingat la.. siapa yang tengok bgtau eyk) yang bukan sahaja boleh mengurangkan masalah sendi, gout, kencing tidak lawas, dan banyak lagi lah lau tulis kat sini memang tak muat.. malah membersihkan buah pinggang dan hati kita, dan pelbagai produk lain lah.

selain itu jugak, banyak jugak persembahan kebudayaan.. korang pun tau kan, lebih kurang 99buah negara terdapat di UIA, so boleh bayangkan tak pelbagai jenis budaya kat situ. jangan cakapla, melambak! orang thailand dengan tarian thailandnya, orang sudan dengan tarian mereka, tarian palestin.. orang malaysia dengan kawad senyap, caklempong, gamilan, pantun, etc ^^

apa-apapun yang paling menarik, kesemua pengacara bertudung..(macam yang gambar di atas tu.. hehe credit to penulis blog ni berkongsi gambar live) alhamdulillah.. suka nya suasana bi'ahsolehah ni :) moga mereka berterusan menutup aurat dan menjadi sumber inspirasi pada yang lain.

wallahu'alam~

3 comments:

::blog anak jawer:: said...

xdapat dtg la time ni ka...ade meeting ...klu x leh enterframe masuk tv skali...hehehe

A U L A A' said...

ha.. tula.. kita nmpk hanis je.. dye nga khusyuk tengok pasukan pemantun UIA :D kt cr jugak korang, mne tau korang bukak booth.. hehe

FasiHaH SupiaN said...

sy turun juga pagi nie...

p/s:salam perkenalan....siapa nama?pelajar jurusan apa?kita kenal ke?hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...