Saturday, January 29, 2011

welcome new bloggers ^^

sedar tak sedar, ramai yang sudah berblog, tapi ada jugak yang masih lum lagi ceburi bidang ni tau.. jadi entri kali ni khas untuk new-bloggers-to-be!

mudah je.

1. lawati http://www.blogger.com/
2. daftar di situ. lebih mudah kalau anda menggunakan
    google account. hanya gunakan email gmail dan
    password yang sama dan ikut sahaja wizard.
    (jika anda masih lagi belum memiliki gmail, boleh juga,
     tapi mungkin agak berbelit proses nya. jadi dapat kan
    satu gmail segera!)
3. tahniah! anda sudah berjaya memiliki satu blog!
4. untuk menarik lebih minat, anda boleh mencari
    pelbagai blog template hanya search di google.
    atau pun trus klik di sini.
5. jika anda seorang yang suka kan icon, boleh juga
    klik sini untuk mengikut tutorial.
6. untuk perkhidmatan shoutbox boleh lawati web ini.

selamat mencuba dan salam pena! ^^

p/s: ain, dah ada blog nanti jangan lupa share ngn kita.

3 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

like :)

Blur said...

tips yang bagos untuk newbie... patot tambah sikit bile dah pro boleh la beli domain dan hosting pas2 pindah ke wordpress...

Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

al said...

tq Mohamadazhan and tq blur for ur sharing ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...